Rebalancing ervaringen

Lees hier enkele ervaringen van mensen met een rebalancing behandeling bij RBLNC, de rebalancing praktijk van Judith Radema in Amsterdam.

Zowel als lijdend mens in zijn algemeenheid als vanuit vak-inhoudelijke interesse als psychiater, was ik op zoek naar lichaamsgerichte therapie. Judith heeft mij niet teleurgesteld in deze! Een perfecte mix van:
1) psychotherapeutische kwaliteiten 2) meditatief werk waarbij bewustwording ook in stilte verkend wordt, en vervolgens  3) begeleiding in fysieke gewaarwording middels aanraking. 
Judith heeft de gave om met maximale afstand tot maximale nabijheid te komen. De extreme intimiteit van een intense aanraking voelt daardoor toch niet te dichtbij of over een grens heen. Een echte vakvrouw, die een enorme dimensie toevoegt aan het gangbare therapeutische arsenaal. Zij helpt te helen door voelbaar te maken wat je aan mentale angsten, woede of walging in het fysieke kan opslaan. Ze helpt om in het lichaam vastgezette emoties, die je echt ziek kunnen maken, weer te laten stromen. Helpend ook hierin zijn haar enorme vriendelijkheid en aandachtige, gelijkwaardige manier van doen. Helend en heel bijzonder! — Margriet de Maat. Psychiater

Ik voelde me veilig, warm en rustig bij Judith en kon daardoor in laagjes van mezelf komen die ik even kwijt was. Hoe dat werkte? Daar dacht ik eindelijk eens niet over na. Wat meer voelen was mijn doel en dat is gelukt. —Irene Smit. Founder en Creative Director Flow Magazine

De combinatie van zelfonderzoek, benoemen wat je voelt en ontspannen zorgen voor een bewustzijn op een dieper niveau dan enkel een massage. Het is een hele mooie manier om bewust(er) te worden en kleine (of grote) inzichten te krijgen op je patronen en overlevingsmechanieken met je lichaam als ingang. En Judith is gewoon een heel fijn en warm persoon, bij wie je je meteen op je gemak voelt. Ik ben echt zo enthousiast! ! — Miriam Evers. Entrepreneur, Yogadocent

Bij Judith voelde ik me meteen veilig, ultiem op m’n gemak. Als je je niet veilig voelt, heeft Rebalancing geen zin, denk ik, dan gaat het gewoon niet, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand zich níét op haar/zijn gemak zou kunnen voelen bij Judith. Van nature ben ik een hoofd-mens en vind ik het heerlijk om mijn brein gedachtes te laten brouwen. Maar in de loop van mijn leven is het me steeds duidelijker geworden dat ik het contact met mijn lichaam totaal kwijt ben, terwijl ik ook ben gaan inzien dat lichaam en geest niet te scheiden zijn. Sterker nog: mijn lichaam heeft me heel veel te vertellen! Judith fungeert als de postillon d’amour, is mijn reisbegeleider op mijn zoektocht. Iedere sessie geniet ik weer van de ervaringen en ontdekkingen, en mijn nieuwsgierigheid is nog lang niet gestild. — Jorine Lamsma, Schrijver en Redacteur

Ik kwam bij Judith met concrete lichamelijke problemen, deze heeft zij met zachtheid en warmte benadert. Heel bijzonder hoe zij mij mijn lichaam heeft laten voelen. Hierdoor heb ik geleerd te kunnen luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft. En je lichaam liegt niet! De liefdevolle, nooit zweverige, directe maar ook confronterende werkwijze van Judith heb ik als zeer prettig en heilzaam ervaren. Daarnaast is Judith een ongelooflijk fijn mens! En haar handen zijn een wonder. Ik ga zeker weer naar haar toe omdat zij mij altijd iets nieuws helpt ontdekken wat mij verder brengt. — Dave Langenberg. Ambtenaar burgerlijke stand

Rebalancing is een heel bijzondere therapie. Bij RBLNC van Judith voel ik me veilig, gehoord, erkend. Een sessie bestaat meestal uit drie stappen. Eerst even landen en praten, om te bepalen wat het probleem is. Een probleem in het heden kan oorzaken hebben in het verleden. Maar je begint in het hier ennu. Daarna keer je in jezelf, om lichamelijk te voelen waar dat probleem zetelt in je lichaam en wat het teweegbrengt. Tot slot de overstap naar de bank, om het denken los te laten en in voelen te komen. Ik probeer mijn spieren los te laten, mijn weefsel open te stellen voor Judiths handen. Soms stel ik me kleuren of beelden voor. Ik adem naar de plekken toe die Judith behandelt. Langzaam kom ik meer uit de innerlijke en lichamelijke stress los en komt er ruimte en ontspanning. Judith straalt rust uit, ze geeft mij vertrouwen om mijn problemen op tafel te leggen. Je voelt haar integriteit vanaf het eerste moment. Haar sessies hebben mij veel lucht en ruimte gegeven. — Sieneke de Rooij. Schrijver, redacteur en docent creatief schrijven

Mijn ervaringen bij Judith waren heel bijzonder, ik heb er heel veel over mezelf van geleerd! Ik was eerst bang dat het zweverig zou worden, maar algauw merkte ik aan Judith dat het niet die kant uit ging. Ik kreeg snel het gevoel dat ik haar kon vertrouwen en mijn angsten overboord kon gooien. De aandacht die zij voor je neemt is heel fijn, even echt iemand die naar je luistert en dan, de ervaring op haar bank……..Ik had af en toe geen idee wat ze deed, soms voelde ik alleen maar 2 handen die me droegen, zo fijn. Ik ben nu 4 keer bij Judith geweest en bij elke behandeling kwamen er gevoelens, beelden en herinneringen boven die mij in mijn leven hebben beïnvloed. Het werd ineens allemaal duidelijk. Dit kwam werkelijk door haar aandacht en de manier waarop ze met je aan de slag gaat. Ik kijk uit naar de volgende keer, want ze blijft me verbazen en het is gewoon een cadeautje aan mezelf. — Jose Jullens. Yogadocent/Kapper


“Het klinkt bijna als te mooi om waar te zijn, maar binnen vijf sessies bij Judith is er veel meer duidelijk geworden over een grote stap in mijn leven die met mijn werk te maken heeft.”. Judith kan uitstekend luisteren en is empathisch. Tegelijk durft ze de dingen te benoemen waar je zelf overheen kijkt, maar die wel belangrijk zijn om te gaan zien. Daarbij werkt ze heel intuïtief, niet alleen in de gesprekken, maar ook in haar massages. Haar ervaren handen weten precies waar de pijnpunten liggen. Of welke plekken iets – en soms veel – te vertellen hebben. Wat helpt is de grote levenservaring die je voelt bij alles wat Judith zegt en doet. En wat me erg aanspreekt is haar nuchtere benadering die tegelijk warm en meelevend is. — Frank van der Meer. Ondernemer

Na het lezen op de site van RBLNC dacht ik dat wil ik ook ervaren, bewust worden van wat er in je lichaam afspeelt. IK was erg nieuwsgierig wat het mij zou brengen. De eerste keer was ik best gespannen omdat je niet weet wat er gaat gebeuren maar tijdens het gesprek met Judith voelde ik me helemaal op mijn gemak en had ook het gevoel dat ik alles kon zeggen en mijn eventuele tranen kon laten gaan.
Het lichaamswerk/massage heb ik als heel bijzonder ervaren, merken dat je lichaam soms ook zijn eigen inbreng heeft. En ook al wil je je overgeven met je hoofd, dat je lichaam op dat moment het weigert te doen. Ik heb nu 3 behandelingen gehad en iedere behandeling zorgt voor andere  gevoelens en uitwerkingen op mijn lichaam en geest. Ik ben enthousiast en zal ook vaker terug komen bij Judith! — Inge Kruithof. Office manager

Ik kwam bij Judith omdat ik iets zocht wat me gewoon weer even goed kon laten voelen. Dat kan je op twee manieren lezen en zo bedoel ik het ook. Ik wilde meer aandacht aan mijn lijf geven in plaats van alleen maar praten over waarom ik zo gestrest was. Judith biedt het allebei; een begripvol en ervaren luisterend oor waardoor ze je een fijn, liefdevol en constructief kritisch gesprek biedt. Daarnaast een reis door je lichaam om te ontdekken wat dat je vertelt en waar je kunt loslaten. Echt heel fijn en nogmaals dank Judith!  — Laurens Heidinga

Het gevoel van betrokkenheid, begrip en veiligheid zijn de ervaringen die ik meteen bij mijn eerste bezoek had bij Judith. Hele diepe ontspanning, het gevoel van “geen tijd”. De sfeer en aandacht zijn fantastisch. En wat ik ook heel erg belangrijk vind, ze houdt van wat ze doet. De energie straalt van haar af. Ik raad iedereen aan om het te proberen en te kijken wat je over jezelf kan leren met behulp van Judith en haar Rebalancing technieken. — Monika Fennema-Gluszak. Project Manager

Het was mijn eerste ervaring met een Rebalance sessie ooit, dus ik was erg nieuwsgierig naar wat het mij zou brengen! Judith is een warm persoon, je voelt je direct bij haar op je gemak. Ik vind het een hele mooie soort massage, omdat het je zowel fysiek als mentaal ”masseert.” Ik heb het als heel fijn ervaren om door middel van aanraking, dichter bij je zelf en je gevoelsleven te komen. Ik kan het iedereen aanraden, die nieuwsgierig is naar zijn lijf en mind! — Chantal Mooij. Productieleider

Bij Judith ben ik thuis. De sessies met Judith zijn louterend. Elke keer kom ik als herboren naar buiten. Ze heeft het vermogen om in contact, precies dat aan te raken wat aandacht en liefde nodig heeft. — Annette de Jong. Kunstenaar

Judith heeft enorm veel compassie. Dat is erg fijn, ik voel me op mijn gemak bij haar en vrij om alles te zeggen. Na een goed gesprek leidt ze me naar de plekken in mijn lijf die aandacht vragen. Soms weet ik zelf nog niet eens dat ergens spanning zit maar wanneer ze het aanraakt, voel ik dat het klopt. Ik vind bij Judith iemand die intuïtief aanvoelt wat nodig is om spanning en blokkades op te sporen. Niet alleen in mijn lijf ook mentaal. Na de behandeling voel ik me meer in balans en dichter bij mezelf. 
— Britta Lassen. Procesbegeleider, Teamcoach, Leiderschapscoach

Judith is een fijn persoon, die mijn vraag met gevoel en expertise benaderde. Na een paar intense jaren op mijn werk en privé voelde ik mij alleen nog maar hoofd, en miste ik het verband met mijn lichaam. Judiths behandeling was een van de stappen die mij helpen om weer een geheel te worden.– Brigitte van der Sande. Kunsthistoricus

Hoe ouder ik word hoe meer komt het besef dat clichés uiteindelijk dé waarheid zijn, ik gebruik ze dan ook graag. Mijn ervaring bij Judith: 1 Herboren, 2 Ander Mens, 3 New Power, 4 Vertrouwd, 5 Bijzonder, 6 Warm Bad, 7 Tijd staat stil, 8 Veel meer dan ‘Massage’, 9 Walkin’ on Sunshine, 10 Doen!
Koos van Dijk. Manager Herman Brood, Coach Holding BV